Payconiq-betalingen herkennen in CODA

Payconiq maakt gebruik van overschrijvingen of SEPA Credit Transfers om de transacties die werden gedaan in uw zaak uit te betalen op uw bankrekening. Dit wil zeggen dat deze in uw CODA bestand ook worden aangeduid als overschrijven en geen specifieke Payconiq-code krijgen.
De structuur van de mededeling voor Payconiq transacties is echter vast en verschijnt bijgevolg steeds op dezelfde manier in uw CODA bestand. Hier zijn 2 mogelijkheden :
- In het geval dat u uw transacties individueel of apart worden uitbetaald op uw bankrekening ziet de structuur er als volgt uit :
Payconiq (8 tekens) + Transactie referentie (24 tekens) + winkelnaam (max. 23 tekens) + Referentie (max. 35 tekens) + mededeling (max. 46 tekens)
*Voorbeeld CODA NONbulk*

- In het geval dat u uw transacties gegroepeerd worden uitbetaald op uw bankrekening ziet de structuur er als volgt uit :
Datum van de transacties (8 tekens) + uitbetalingsreferentie (24 tekens) + groeperingsreferentie of Bulk ID (max. 35 tekens) + PQ BulkRecon (9 tekens) + uw Payconiq aansluitingsnummer (24 tekens)

U reconcilieert automatisch?
Om uw boekhoudsysteem Payconiq transacties te leren herkennen raden wij aan om dit te doen op basis van de "Payconiq" of "PQ" vermelding in de mededeling. Deze staat op positie 1 (bij individuele uitbetaling) of tussen positie 39 en 70 bij gegroepeerde uitbetalingen.

Indien u gebruik maakt van een Bulk ID bij gegroepeerde betalingen (bijvoorbeeld om de uitbetaling per kassa, winkelpunt,… te splitsen) en deze automatisch wenst uit te lezen, gelieve er dan rekening mee te houden dat alle gebruikte Bulk IDs evenveel karakters moeten hebben. Zo behoudt u een vaste structuur voor alle uitbetalingen en vermijdt u verschuivingen waardoor het CODA-bestand niet correct wordt uitgelezen.

Other FAQs