Elektronisch betaalmiddel aanbieden binnenkort verplicht voor ondernemingen

publish date
12 april 2022
Volgens de Belgische wetgeving zullen ondernemingen verplicht zijn om vanaf 1 juli 2022 minimum één elektronisch betaalmiddel aan te bieden aan hun klanten. Sinds de coronacrisis is digitaal betalen in ons land relevanter dan ooit. De Belg heeft zijn betaalgewoontes drastisch veranderd: zowel de smartphone als de contactloze bankkaart wonnen terrein als betaalmethode.

Betaal met je app en steun de slachtoffers van de crisis in Oekraïne

publish date
22 maart 2022
De crisis in Oekraïne laat niemand koud. Veel vzw’s zijn in actie geschoten om het land en zijn inwoners te helpen. Ook jij kan makkelijk je steentje bijdragen.

De betaalmethode Payconiq nu beschikbaar op alle betaaloplossingen van Viva Wallet-oplossingen.

publish date
16 maart 2022
Goed nieuws voor handelaars die werken met Viva Wallet! Payconiq is nu beschikbaar op elke Viva Wallet betaalterminal, via de Viva Wallet POS-app en op de Smart Checkout van Viva Wallet voor online winkels. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor handelaars om snelle en gemakkelijke mobiele betalingen aan te bieden aan hun klanten, zowel in de winkel als online.

Alweer 62% meer mobiele betalingen in 2021

publish date
10 februari 2022
Sinds de coronacrisis is de Belg op een totaal andere manier gaan betalen, zo blijkt uit de nieuwe jaarcijfers van Bancontact Payconiq Company. Zowel de smartphone als de contactloze bankkaart bleven in 2021 heel wat terrein winnen als betaalmethode. Het aantal mobiele betalingen nam onverminderd toe met 62% en in de winkel rekenden we voor het eerst vaker contactloos met de kaart af dan door de kaart in de betaalterminal te steken. Het komende jaar zal de QR-code het mobiele betalen een extra duw in de rug geven, aldus Bancontact Payconiq Company.

Betaal je lunch voortaan met maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app

publish date
14 januari 2022
Gebruikers van Edenred, Monizze en Sodexo kunnen binnenkort met hun maaltijdcheques betalen via hun smartphone. Vanaf januari gaat er een testproject van start bij handelaars in de voedings- en drankensector die een Payconiq-sticker met QR-code aanbieden. Deze testfase start in de regio van Antwerpen, waar consumenten de functionaliteit kunnen gebruiken in een aantal winkels.