Podcastreeks ‘Paying Attention’: hoe nieuwe betaalvormen onze maatschappij veranderen

publish date
20 maart 2023
Contactloos, online of mobiel: nieuwe betaalvormen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. In vier afleveringen krijg je uit diverse hoeken te horen hoe nieuwe betaalmethodes onze maatschappij veranderen.

Scan for Change: win een promotiecampagne voor uw goed doel

publish date
1 maart 2023
Om de lancering van de nieuwe Payconiq-oplossing op maat van goede doelen ‘Scan & Doneer’ te vieren, lanceert Bancontact Payconiq Company de wedstrijd ‘Scan for Change’. Met deze wedstrijd willen we goede doelen ondersteunen bij hun inzamelacties om hun goed doel nog meer onder de aandacht te brengen. We bieden ze de kans om advertentieruimte te winnen in samenwerking met JCDecaux.

Alle features van de Payconiq by Bancontact-app nu ook toegankelijk voor klanten van Bank Van Breda

publish date
23 februari 2023
Ben je klant bij Bank Van Breda? Dan krijg je vanaf nu ook toegang tot alle features in de Payconiq by Bancontact-app. Naast het koppelen van je Bancontact-kaarten van Bank Van Breda, kan je nu ook je bankrekening van Bank Van Breda aan de app koppelen. Zo kan je onder andere vrienden makkelijk vanop afstand terug betalen via de contactenlijst, vlot geld ontvangen door vrienden een betaalverzoek te sturen en je kan zelfs je maaltijdcheques aan de app koppelen!

Ook klanten van Banque CPH kunnen nu alle functionaliteiten van de Payconiq by Bancontact-app gebruiken

publish date
15 februari 2023
Klanten van Banque CPH kunnen nu hun CPH-bankrekening aan de app koppelen, naast het koppelen van hun Bancontact-kaarten. Zo kunnen ze onder andere vrienden makkelijk vanop afstand terug betalen via de contactenlijst, vlot geld ontvangen door vrienden een betaalverzoek te sturen en ook hun maaltijdcheques aan de app koppelen.

Stijging met 54,5% van de betalingen met Bancontact en Payconiq in vijf jaar tijd

publish date
8 februari 2023
De Belgen haalden in 2022 bijna 2,3 miljard keer hun bankkaart of smartphone boven om met Bancontact of Payconiq te betalen. Op vijf jaar tijd is dat een stijging van maar liefst 54,5%. En op tien jaar tijd zijn we van 1 miljard naar 2,3 miljard betalingen gegaan met Bancontact en Payconiq.