Op deze pagina

Zo betaal je

In de winkel

Betaal met je smartphone in winkels, restaurants, bij de kapper, bij de lokale voetbalclub of zelfs bij de dokter. . Gewoon de QR-code scannen met de app, het bedrag ingeven of even controleren en bevestigen met pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Wist je trouwens dat je bij sommige betalingen ook een boodschap kan meegeven? Handig! 

Online via je computer

Veilig en makkelijk online shoppen en betalen met je smartphone of tablet? Met de Payconiq by Bancontact-app kan het in elke webshop waar je mobiel kan betalen met Bancontact of Payconiq. Klik op het logo, scan de QR code, bevestig je betaling en klaar. Je ontvangt meteen bevestiging in de app op je telefoon en in de webwinkel. op je computerscherm.  

Online via je smartphone

Shop en betaal je met een tablet of smartphone waar de app op is geïnstalleerd? Kies bij het betalen dan voor Bancontact of Payconiq. Zo kom je vanzelf in de Payconiq by Bancontact-app terecht. Controleer het bedrag, bevestig je betaling en ’t is gebiept!

Een factuur met QR code

Krijg je een rekening of factuur met een QR-code met het Bancontact of Payconiq-logo ernaast? Scan de QR-code met je Payconiq by Bancontact-app, bevestig de betaling en het is meteen in orde! 

Vrienden (terug)betalen doe je zo

De makkelijkste manier om je vrienden te betalen als ze een challenge halen. 

Vanop afstand via de contactenlijst

Tik op de knop ‘Betalen' en dan op 'Contacten’. Zoek jouw vriend of vriendin in de lijst. Voer het bedrag en eventueel een berichtje in, bevestig je betaling en klaar! Jullie ontvangen allebei meteen bevestiging van de betaling. Handig, want je hebt geen rekeningnummer meer nodig en je kan elkaar gemakkelijk vanop afstand betalen. 

Via een QR-code

Tik op ‘Ontvangen’ en op ‘Maak een QR-code aan’, geef het bedrag in en voeg eventueel nog een bericht toe. Voilà, een unieke QR-code verschijnt op je scherm. Je vriend moet enkel deze code nog scannen en zijn pincode invoeren.

Moet je zelf een vriend terugbetalen? Dan scan je simpelweg de QR-code op de smartphone van je vriend. Controleer nog even het bedrag dat op je scherm verschijnt en druk op ‘Betalen’.

De 5 beste excuses om mobiel te betalen

  • Je smartphone heb je altijd bij de hand en is bovendien véél lichter dan al die munten en briefjes samen.
  • Er zijn al meer dan 80.000 winkelpunten waar je kan betalen door de Payconiq QR-code te scannen. Bovendien kan je ook makkelijk online betalen met de app. 
  • De Payconiq by Bancontact heeft enkele coole extra’s waardoor je niet hoeft aan te schuiven voor trein- of bus tickets: je koopt ze gewoon rechtstreeks in de app. 
  • Je betaalt super makkelijk je vrienden terug met de Payconiq by Bancontact-app. Zelfs vanop afstand, zonder dat ze naast je staan. Je hebt geen rekening nummer van ze nodig, je vindt ze snel terug in je contactenlijst. . 
  • Het gaat snel, het is gemakkelijk én het is veilig. Wat wil je eigenlijk nog meer? 

Zo betaal je

01

Scan de QR-code, kies de winkel uit de winkellijst of vriend uit je contacten die je wil betalen

Zo betaal je
02

Geef het bedrag zelf in of controleer het bedrag dat verschijnt

Zo betaal je
03

Voeg – indien mogelijk en gewenst - een mededeling toe

Zo betaal je
04

Druk op de betaal knop en bevestig met je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning

Zo betaal je
05

Je ontvangt meteen bevestiging van betaling.

Zo betaal je
Zo betaal je