Mijn BTW-nummer is veranderd. Waarom wordt mij opnieuw een werkingskost aangerekend?

De almaar strengere regelgeving creëert voor onze onderneming extra kosten in het onboarding proces, de administratie en het beheer van een handelaarsaccount. Daarom voerden we vanaf 2024 een vaste werkingskost in van € 18 per jaar.

Deze werkingskost van € 18 is per jaar en per handelaarsaccount (= Merchant ID). Elk handelaarsaccount is gelinkt aan een BTW-nummer, en zodoende wordt elk BTW-nummer in onze onderneming beschouwd als een aparte, legale entiteit.

Wanneer een BTW-nummer wordt aangepast of vervangen, wordt dit door ons systeem dan ook beschouwd als een nieuwe handelaar, en wordt de jaarlijkse werkingskost van € 18 opnieuw aangerekend. Waar u enkel uw BTW-nummer aanpast en er voor u verder niets verandert, moet hiervoor langs onze kant een nieuw handelaarsaccount worden aangemaakt, wat allerlei noodzakelijke administratieve controles en gegevensverwerking met zich meebrengt. Het is net voor deze administratie en dit beheer van uw handelaarsaccount dat de werkingskost werd ingevoerd. Daarom rekenen bij een wijziging van een BTW-nummer een nieuwe werkingskost aan.

Other FAQs