Hoe installeer ik de Payconiq by Bancontact-app?

Zoek in de App Store of Google Play Store op 'Payconiq by Bancontact' en klik op het pictogram van de app. De download start automatisch, de daaropvolgende activeringsprocedure verloopt in drie stappen:

  • Eén: de app zal u vragen om een gebruikersprofiel aan te maken: geef uw persoonlijke gegevens in en kies een geheime pincode van vier cijfers, de app is dan meteen actief. Om transacties uit te voeren, moet u wel uw kaart nog registreren.
  • Twee: de app vraagt u om een geldige Bancontact-kaart te registreren. Kies de bank die uw kaart heeft uitgegeven, voer de kaartgegevens in en geef de kaart een (optionele) alias. Bevestig de registratie door een transactie van 0 euro (of 0,01 euro voor klanten van KBC en CBC) uit te voeren met uw kaartlezer of digipass (met de pincode van uw kaart). Om de app te kunnen gebruiken, moet u minstens één geldige Bancontact-kaart koppelen.
  • Drie: link een rekeningnummer aan de app door de bank te kiezen waarbij u die bankrekening aanhoudt. De app gebruikt dit rekeningnummer als u een betaling uitvoert naar uw vrienden of collega's door te klikken op 'contacten' op het startscherm of naar een handelaar door te klikken op 'winkels' op het startscherm. Vandaag kunnen enkel klanten van Argenta, AXA, Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, Crelan, Fintro, Hello Bank!, ING, KBC Bank, KBC Brussels en vdk bank hun bankrekening koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app. Andere banken volgen snel.

Ontdek hier hoe u de app Payconiq by Bancontact kunt activeren als u de app Bancontact en/of Payconiq al gebruikt op uw smartphone.

Alle stappen met succes doorlopen? Dan kunt u nu mobiel betalen met de app Payconiq by Bancontact.

U kunt ook bijkomende Bancontact-kaarten (maximum 5) registreren door 'Voeg kaart toe' te kiezen via de optie 'Betaalmiddelen' uit het hoofdmenu. Voorlopig kunt u slechts één bankrekening koppelen om betalingen te doen door gebruik te maken van 'Contacten' of 'Winkels'.