Kan ik met de app voor elk bedrag betalingen doen of ontvangen?

Als je mobiel betaalt via een Bancontact QR-code of via een Bancontact betaalknop op een website of in de app van een winkelier, geldt het volgende:

  • Het minimumbedrag voor een betaling via het scannen van een QR-code is € 0,02. Het maximumbedrag voor een betaling bij een handelaar is € 1.500, en € 250 voor een betaling tussen vrienden. Na het scannen van een QR-code moet je het bedrag steeds bevestigen met je pin, vingerafdruk of gezichtsherkenning, ongeacht het transactiebedrag.
  • Er is ook een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact-app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen (of € 250 voor betalingen tussen vrienden) en € 500 ontvangen per dag en per kaart. Verder is ook het totale bedrag van alle transacties met alle kaarten per dag beperkt: je kan met de app maximaal tot € 2.500 betalen (max. € 250 voor betalingen tussen vrienden) en tot € 500 ontvangen.

Als je mobiel betaalt via een Payconiq QR-code of Payconiq betaalknop op een website of in de app van een winkelier:

  • Heb je een bankrekening bij Argenta, AXA, Bank van Breda, Banx, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank!, Banque CPH, Crelan, ING, KBC, CBC, KBC Brussels, Keytrade of vdk bank? Dan bepaalt je bank de betalingslimieten. Check hiervoor de algemene voorwaarden van je bank.

Other FAQs