Kan ik met de app voor elk bedrag betalingen doen of ontvangen?

Voor mobiele (via QR-code) en contactloze betalingen met de Payconiq by Bancontact-app gelden verschillende limieten:

Voor een mobiele betaling via het scannen van een Bancontact QR-code of via een Bancontact betaalknop op een website of in de app van een winkelier:

  • Het minimumbedrag voor een betaling via het scannen van een QR-code is € 0,02. Het maximumbedrag is € 250 voor een betaling tussen vrienden en €1.500 voor een betaling bij een handelaar. U moet een betaling via het scannen van een QR-code steeds bevestigen met uw pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning, ongeacht het transactiebedrag.
  • Er is ook een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact-app is opgenomen: u kunt tot maximum €2.500 betalen (€ 250 voor betalingen tussen vrienden) en € 500 ontvangen per dag en per kaart. Verder is ook het totale bedrag van alle transacties met alle kaarten per dag beperkt: u kan met de app dan ook maximaal voor €2.500 betalen (max. € 250 voor betalingen tussen vrienden) en tot €500 ontvangen.

Voor een mobiele betaling via het scannen van een Payconiq QR-code of Payconiq betaalknop op een website of in de app van een winkelier:

  • Hebt u een bankrekening bij AXA, Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank, ING, KBC, CBC of KBC Brussels? Dan bepaalt uw bank de betalingslimieten. Consulteer hiervoor de algemene voorwaarden van uw bank. Bent u klant bij een andere bank, dan geldt er een betalingslimiet van €150 per week.

Voor een contactloze betaling (door uw smartphone dicht bij de terminal te houden):

Voor contactloze betalingen die u bevestigt met uw pincode in de Payconiq by Bancontact-app gelden geen limieten. Er is dus geen minimum- of maximumbedrag.

Voor contactloze betalingen zonder ingave van de pincode gelden volgende limieten:

  • het maximum bedrag voor één losse transactie is € 25 (€ 50 voor parking)
  • u mag maximaal vijf opeenvolgende betalingen zonder pincode doen; het totale bedrag mag niet hoger zijn dan € 50

Van zodra u één of meerdere limieten overschrijdt, zal de Payconiq by Bancontact-app u vragen om uw pincode in te geven.

Deze limieten gelden bovenop de limieten die van toepassing zijn op uw bankkaart.