Ook klanten van Crelan kunnen vanaf nu van de extra diensten en features genieten in de Payconiq by Bancontact-app

publish date
7 mei 2021

Vanaf nu kunnen ook klanten van Crelan hun bankrekening koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app. Op die manier krijgen nog meer gebruikers toegang tot de vele voordelen van mobiel betalen. Klanten van Crelan konden tot nu toe hun Bancontact-kaarten al koppelen aan de app. Nu kunnen ze dat ook met hun bankrekening. Dat betekent concreet dat klanten van Crelan toegang hebben tot heel wat extra functionaliteiten.

  • Zo kunnen ze vlot en veilig vrienden terugbetalen vanop afstand via de contactenlijst of door ze een betaalverzoek te sturen. Ook de rekening delen onder vrienden wordt gemakkelijker. 
  • Ze krijgen toegang tot de lijst ‘Winkels’ via het homescherm waarin heel wat handelaars te vinden zijn. Door een handelaar in de lijst te selecteren, betalen ze hem vlot in de winkel.   
  • Daarnaast kunnen ze ook de extra diensten gebruiken vanaf nu, zoals bijvoorbeeld het aankopen van vervoersbewijzen voor De Lijn of de NMBS. 

Ontdek hier alle voordelen van het koppelen van je bankrekening aan de app. 

Klanten van volgende banken kunnen vandaag hun bankrekening koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app: AXA, Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, Crelan, KBC Bank (inclusief KBC Brussels), Hello bank!, ING, Fintro en vdk bank. 

Je bankrekening koppelen kan via 3 eenvoudige stappen. 

  1. Open de Payconiq by Bancontact-app. 
  2. Tik op ‘Contacten’ op het homescherm.
  3. Koppel je bankrekening aan de app. Zorg ervoor dat je bank-app ook op je smartphone is geïnstalleerd. 

Veel mobiel betaalplezier!