Betalingen met maaltijdcheques aanvaarden? Dat kan makkelijk dankzij Payconiq, ook als u geen betaalterminaal hebt! Geef uw klanten de mogelijkheid om in één scan mobiel te betalen met maaltijdcheques en Payconiq in uw zaak. We werken hiervoor samen met de drie maaltijdcheques-aanbieders: Edenred, Monizze en Pluxee.

Een nieuwe manier voor betalingen met maaltijdcheques

Betalingen met maaltijdcheques aanvaarden was nog nooit zo makkelijk! Heeft uw klant onvoldoende saldo op zijn/haar maaltijdcheques? Of kunnen niet alle artikelen betaald worden met maaltijdcheques? Dan gebeurde dit in het verleden in 2 aparte betalingen.

Vanaf nu is het gedaan met meerdere handelingen per klant!

Uw klant hoeft enkel de Payconiq QR-code te scannen en wij doen de rest. We combineren een Payconiq-betaling en een betaling met maaltijdcheques in 1 enkele scan.

We doen dan een voorstel van betalingsmiddel op basis van het beschikbare maaltijdchequessaldo, het maximumbedrag dat met maaltijdcheques betaald mag worden en het totaal te betalen bedrag. Dat is niet alleen een pak makkelijker voor u en uw klanten, maar bespaart iedereen ook tijd aan de kassa!

Deze oplossing is vandaag beschikbaar via alle Payconiq-producten, met uitzondering van een QR-code op een betaalterminal en via een online betaalpagina.

Een nieuwe manier voor betalingen met maaltijdcheques

Hoe ontvangt u makkelijk betalingen met maaltijdcheques?

 1. U geeft het maximale bedrag in dat met maaltijdcheques betaald mag worden (alleen voor Payconiq GO of indien Payconiq werd geïntegreerd in uw kassa).
 2. Uw klant scant de Payconiq QR-code met zijn/haar Payconiq by Bancontact-app.
 3. Als maaltijdcheques gekoppeld zijn aan hun Payconiq by Bancontact-app, zullen ze automatisch Edenred, Monizze of Pluxee als betaaloptie zien verschijnen.  
 4. Ongeacht of uw klant voldoende saldo heeft staan op zijn/haar maaltijdcheques, kan hij/zij de betaling in eenzelfde scan uitvoeren. Hoe?
  - Als de klant voldoende saldo op zijn/haar maaltijdcheques heeft staan en hij/zij koopt enkel eten of drinken, dan betaalt de klant het volledige bedrag met maaltijdcheques.
  - Als het saldo van de maaltijdcheques lager is dan het te betalen bedrag, dan wordt het resterende bedrag betaald met de bankrekening die de klant gelinkt heeft in zijn/haar app.

  Ook wanneer er producten worden afgerekend die niet met maaltijdcheques betaald kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een zakje, wordt de verdeling automatisch voor de klant gemaakt in één scan.
 5. Uw klant bevestigt de betalingsverdeling en klaar!

Deze functionaliteit is ook beschikbaar voor uw klanten in KBC Mobile en KBC Brussels.

Hoe verloopt de betaling?

U ontvangt onmiddellijk de bevestiging van de betaling. De opsplitsing tussen maaltijdcheques- en Payconiq-betalingen kan u zien in de export van uw transacties in uw handelaarsportaal of via uw kassasysteem.

Het geld van de betalingen met maaltijdcheques ontvangt u rechtstreeks via Edenred, Monizze en/of Pluxee. Ook de transactiekosten voor de betalingen met maaltijdcheques verlopen via uw maaltijdcheques aanbieder(s). De transactiekost per Payconiq-betaling in uw zaak blijft € 0,06.

Hoe verloopt de betaling?

Hoe kan u deze oplossing activeren of aanvragen?

Aanvaardt u Payconiq-betalingen via Payconiq GO?

Heeft u al een contract met één of meerdere maaltijdcheques aanbieders? Dan activeren wij de betalingen met maaltijdcheques van uw aanbieder(s) automatisch in uw Payconiq GO-account.

Aanvaardt u Payconiq-betalingen via sticker?

Indien u enkel voedingsproducten verkoopt, activeren wij de betalingen met maaltijdcheques van uw aanbieder(s) automatisch in uw Payconiq-account.

Verkoopt u meer dan voeding? 

Wordt dan Payconiq GO.

Heeft u nog geen Payconiq?

Aanvaardt u nog geen maaltijdcheques?

Vraag hier maaltijdcheques aan

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?