Scan for Change met je Payconiq by Bancontact-app

publish date
2 december 2019

De feestdagen komen weer dichterbij, en dan draait alles rond geven. Het geven van cadeautjes, liefde, vriendschap, … Niet alleen aan je naasten, ook organisaties die zich inzetten voor anderen, verdienen extra aandacht. Daarom roepen we Scan for Change in het leven.

Met Scan for Change maken we het eenvoudiger om goede doelen in België financieel te steunen met een kleine mobiele bijdrage van € 2. 

Want, wat betekent € 2 voor jou? Een drankje op café? Een wafel op het perron? We staan vaak niet stil bij het verschil dat we kunnen maken met dat kleine bedrag. Voor sommigen betekent € 2 namelijk een warme maaltijd op een koude dag, extra middelen voor kankeronderzoek …

Hoe werkt het?

We verspreiden off- en online QR-codes, vergezeld van een verhaal. Wanneer je de code naast een verhaal scant, doneer je € 2 aan de goede doelen in België die zich inzetten voor de categorie waarbinnen het verhaal past. De categorieën waaraan je kan doneren zijn: gezondheid, gelijke kansen, kinderwelzijn, natuur en dierenwelzijn.

Jouw € 2 gaat integraal naar die goede doelen. Meer nog, Bancontact Payconiq Company verdubbelt elke donatie, waardoor jouw gift € 4 waard is. 

Scan for Change loopt van 3 t.e.m. 18 december 2019 en wordt ondersteund door de Koning Boudewijnstichting. De eerste editie wordt gelanceerd in samenwerking met 19 Belgische goede doelen.

Waar vind ik de QR-codes?

De offline QR-codes vind je op onze fysieke muren in de treinstations Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters, Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Luik en Brugge.

De online QR-codes worden verspreid via www.scanforchange.be.

Meer info hier

Lees het volledig persbericht hier

Steun ook verschillende goede doelen!

Maak ook met een klein gebaar een grote impact. Download de Payconiq by Bancontact-app via de App Store of Google Play. Om de app te installeren, volg je dit gedetailleerd stappenplan.