Online betalen nu al populairder met smartphone dan met bankkaart

publish date
18 februari 2020

Na één jaar betalen we online al vaker met de Payconiq by Bancontact-app dan met de bankkaart. Meer dan 50% van alle online betalingen met Bancontact of Payconiq verloopt intussen via de smartphone, klinkt het naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Payconiq by Bancontact-app. Intussen krijgt de app er nieuwe handige functies bij. Heb je de rekening voorgeschoten voor de hele tafel? Voortaan kan je ook vanop afstand een betaalverzoek uitsturen naar je contacten om ervoor te zorgen dat ze je makkelijk en snel terugbetalen.

In januari 2019 bracht Bancontact Payconiq Company een gezamenlijke betaal-app Payconiq by Bancontact uit, die de voordelen combineerde van de apps van Bancontact en Payconiq. “Het beste van twee werelden”, klonk het toen. Op zijn eerste verjaardag kan de Payconiq by Bancontact-app inderdaad uitpakken met mooie resultaten. Het afgelopen jaar vonden er 65 miljoen betalingen plaats met de app. Het totale aantal is hiermee een verdubbeling vergeleken met 2018. 

“De cijfers tonen aan dat mobiel betalen volledig is doorgebroken in België”, zegt Nathalie Vandepeute, CEO van het Bancontact Payconiq Company. “Meer dan 50% van alle online betalingen met Bancontact of Payconiq in 2019 verliep via de smartphone. Mobiel betalen is niet langer ‘de toekomst’, maar het heden.” 

Lees hier het volledige persbericht

Bekijk hier de infographic