Drie nieuwe functionaliteiten in de Payconiq by Bancontact-app die betalen en winkelen nog makkelijker maken

publish date
28 juli 2020

Wie de Payconiq by Bancontact-app gebruikt, weet het al langer: de app maakt betalen zó veel makkelijker. Dit niet alleen onder vrienden, ook in de fysieke winkel en online. Het is een veilige en snelle betaalmethode, die bovendien volledig contactloos gebeurt, waar momenteel extra veel aandacht naar uitgaat. Maar de Payconiq by Bancontact-app is meer dan betalen alleen. Met deze drie nieuwe functionaliteiten wil de app de volledige winkelervaring nog eenvoudiger maken.Klantenkaarten in de app

Gedaan met de zoekstress naar klantenkaarten in de winkel, want voortaan is het mogelijk om klantenkaarten in de Payconiq by Bancontact-app te bewaren. Via de knop ‘Winkels’ kunnen gebruikers makkelijk en snel al hun klantenkaarten toevoegen door de bar- of QR-code van hun klantenkaart te scannen of de code manueel toe te voegen. Daarna hebben de gebruikers alleen nog de Payconiq by Bancontact-app nodig om hun klantenkaart te tonen en af te rekenen. 

Check je Monizze-saldo 
Vele werknemers in België krijgen maaltijd-, eco-, cadeau-, of sport & cultuur cheques als extralegaal voordeel. Om het saldo van deze cheques makkelijk te raadplegen, kunnen klanten van Monizze dat van vanaf nu in de Payconiq by Bancontact-app terugvinden.

Gebruikers die een Monizze-account hebben, kunnen dit toevoegen via ‘Diensten’ in de Payconiq by Bancontact-app. Eens het account is toegevoegd, is het mogelijk om het saldo van de verschillende cheques te raadplegen, onderverdeeld per type cheque (maaltijd-, eco- cadeau cheques en Activ’ indien van toepassing). Gemakkelijk en snel te bekijken dus, in één enkele app. Het is nog niet mogelijk om via de Payconiq by Bancontact-app met de cheques te betalen.  

Betaal nog vlotter met je vingerafdruk of gezicht
Gebruikers die een toestel hebben die vingerafdruk kan lezen of gezichtsherkenning heeft, kunnen dit nu ook activeren in de Payconiq by Bancontact-app. Een pincode ingeven op momenten waarop de app dat voorheen vroeg, is dus voor hen niet meer nodig. Gewoon even gezicht scannen of vingerafdruk lezen, en de rekening is veilig betaald. De functie inschakelen kan via ‘Instellingen’ in de Payconiq by Bancontact-app zelf. Daarna betaal je enkel met je vingerafdruk of glimlach – letterlijk, want veilig zonder nog enige stress.