Payconiq beschikbaar op betaalterminals van Worldline

publish date
16 december 2021

Klanten kunnen nu in nog meer winkels betalen met hun smartphone, aangezien Worldline de Payconiq-betaaloplossing introduceert op haar betaalterminals. Klanten scannen een QR-code op de Worldline-betaalterminal met de Payconiq by Bancontact-app of een bankapp die de Payconiq-betaaloplossing heeft geïntegreerd. Dankzij deze samenwerking kunnen handelaars een ruimere keuze aan betaalmethoden in de winkel aanbieden en inspelen op nieuwe consumententrends.

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company: "Onze cijfers tonen aan dat de Belgen nog nooit zoveel hebben betaald met hun smartphone als vandaag. Deze gewoonte maakt nu deel uit van hun dagelijks leven en deze trend zal in de toekomst alleen maar toenemen. Onze samenwerking met Worldline is bedoeld om de gebruikerservaring voor mobiele betalingen in fysieke winkels verder te verbeteren. Consumenten die met hun telefoon willen betalen, kunnen nu ook een QR-code scannen op de betaalterminals van Worldline. Nog een stap naar een steeds vlottere winkelervaring".

In de eerste maanden van 2022 zullen alle Worldline-handelaars deze nieuwe betaaloplossing in hun winkels kunnen aanbieden. De invoering van deze oplossing is al enkele maanden aan de gang en is bij sommige handelaren al beschikbaar.

Lees hier het volledige persbericht van Worldline.