Nieuw in de Payconiq by Bancontact-app

publish date
15 december 2020

Koop tickets van NMBS en De Lijn rechtstreeks in de app & deel met één klik de rekening onder meerdere vrienden.

Mobiel betalen blijft dit jaar alle records breken. In november 2020 alleen al deden alle Belgen samen 14 miljoen mobiele betalingen met de Payconiq by Bancontact-app of met een bancaire app die de mobiele betaaloplossing van Bancontact of Payconiq bevat. Dat is dubbel zoveel als in november 2019. 

Bovendien blijft de Payconiq by Bancontact-app uitpakken met nieuwe toepassingen die het shoppen, het leven én onze verplaatsingen eenvoudiger maken. Ontdek hieronder de meest recente innovaties.

Koop je vervoersbewijzen voor trein, tram, bus en metro rechtstreeks in de app


Stel: je moet de trein of bus nemen, maar je hebt geen tijd om een ticket aan de automaat te kopen. Of je wil elke kans op fysiek contact aan het loket liever vermijden. Het is maar een van die vele momenten waarop de Payconiq by Bancontact-app goed van pas komt. Wie met de NMBS of De Lijn reist, kan zijn vervoersbewijzen voortaan rechtstreeks in de betaalapp zelf kopen. Van thuis uit, of zelfs lastminute op het perron! Je bestemming uitkiezen, een ticketje kopen en betalen, en hop, zonder contact de trein of bus op. De actieve e-tickets staan klaar in het startscherm van de Payconiq by Bancontact-app, om ze snel aan de conducteur of chauffeur te kunnen tonen. Ook alle verlopen tickets blijven bewaard. 

Payconiq by Bancontact biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met mobiliteitspartner 4411. Het is de zoveelste innovatie van de betaalapp om veiliger en vlotter te betalen, ook voor onze verplaatsingen. “Mobiliteitstickets betalen was al wel mogelijk met de Payconiq by Bancontact-app, maar het rechtstreeks aankopen van de tickets in de app nog niet”, zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Dankzij onze samenwerking met 4411 kunnen we dit vanaf nu ook aanbieden in de betaalapp. Het maakt de aankoop en betaling van vervoersbewijzen nog eenvoudiger voor onze gebruikers.”

“We zijn verheugd deze mobiliteitsdiensten via 4411 aan te bieden in de Payconiq by Bancontact-app. Gebruikers van de Payconiq by Bancontact-app kunnen zo via hun vertrouwde app volledig contactloos en veilig hun mobiele bus-, trein- en tramtickets aankopen”,  voegt Nicolas Talpe, Business Unit Director bij 4411 toe. 

Deel de rekening nog gemakkelijker onder vrienden en familie

Doe je met vrienden of familie uit je bubbel samen een aankoop? Als jij de rekening voor iedereen hebt betaald, dan kunnen zij jou al langer via de Payconiq by Bancontact-app terugbetalen. Maar vanaf nu wordt het verdelen van die rekening nog gemakkelijker. Tik op ‘Deel de rekening’ na je betaling, geef het aantal personen op waarmee je de rekening wilt delen. Daarop verdeelt de app het bedrag netjes in gelijke sommen en maakt automatisch een betaalverzoek aan. Dit verzoek stuur je dan makkelijk naar de mensen die je moeten terugbetalen. 

Beide functionaliteiten zijn nu beschikbaar op Android-toestellen en zullen de komende dagen ook beschikbaar zijn op iOS-toestellen.

Lees het volledig persbericht hier