Je kan nu ook betalen met Payconiq aan de kassa in de winkels van Colruyt Group

publish date
30 maart 2023

Vanaf deze maand kunnen klanten bij Colruyt Laagste Prijzen, maar ook bij Dreamland, Dreambaby, Bio-Planet, Okay en enkele Spar Colruyt Group winkels mobiel betalen met Payconiq.

Consumenten die voortaan bij Colruyt Laagste Prijzen, Dreamland, Dreambaby, Bio-Planet, OKay en enkele Spar Colruyt Group winkels winkelen, kunnen er met Payconiq betalen. Ze scannen de Payconiq QR-code op de sticker aan de kassa met hun Payconiq by Bancontact-app of met een bancaire app die de Payconiq-betaalmethode aanbiedt. Het bedrag zal meteen ingevuld zijn in hun app, het enige wat ze nog moeten doen, is het bedrag bevestigen en klaar! 

De invoering van de mobiele betaalmethode Payconiq speelt in op de vraag van hun klanten, klinkt het bij Colruyt Group.  

Christel Marcelis, Hoofd van Customer Payments bij Colruyt Group - “Contactloos en mobiel betalen is de laatste jaren zeer gevraagd. Vanuit Colruyt Group willen we onze klanten deze mogelijkheid aanbieden. Payconiq is momenteel één van de populairste mobiele betaalmiddelen in België en dit willen we volop steunen door dit ook aan te bieden in onze winkels.”

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company, vult aan: “De smartphone is onze nieuwe portemonnee geworden. Uit onze cijfers van 2022 blijkt dat mobiel betalen opnieuw een grote stijging kende van 34% ten opzichte van het jaar voordien. Steeds meer Belgen hebben er hun betaalgewoonte van gemaakt. Vanaf nu kunnen ze ook mobiel betalen met Payconiq bij Colruyt.”