2dehands maakt mobiele betalingen via Payconiq by Bancontact mogelijk

publish date
31 augustus 2020

De website 2dehands start met de uitrol van een betaalsysteem via zijn site én app. 2dehandsgebruikers kunnen zo op een snelle, veilige en makkelijke manier onderlinge betalingen uitvoeren via de Payconiq by Bancontact-app. Ook online betalingen via Bancontact met de kaartlezer zijn mogelijk. Deze dienst is nu al beschikbaar voor een deel van de gebruikers, en wordt in de komende dagen verder uitgerold.

Maandelijks handelen miljoenen mensen succesvol op 2dehands. Veilig en gemakkelijk betalen is daarbij heel belangrijk. Vanaf nu hebben 2dehandsgebruikers daar geen contant geld meer voor nodig, of hoeven ze hun bankgegevens niet meer te delen om een transactie uit te voeren. Ze kunnen hun aankopen direct onderling afrekenen via de Bancontact-betaalmethode. Dit kan mobiel via de Payconiq by Bancontact-app of online met de Bancontactkaart en kaartlezer. Wanneer de betaling wordt uitgevoerd, krijgen verkopers hiervan een bevestiging binnen de 2dehands-omgeving en kunnen ze met een gerust hart hun product opsturen. In de komende maanden zal 2dehands met verdere technologische ontwikkelingen zijn platform nog veiliger maken.

“Met de Payconiq by Bancontact-app willen we het leven van de consument zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken,” vertelt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Vandaag is betalen in een veilige, contactloze omgeving namelijk essentieel. Dat consumenten vanaf nu kunnen betalen met de Payconiq by Bancontact-app op 2dehands, maakt het heel eenvoudig om via hun mobiele telefoon af te rekenen. Veilig en in een vingerknip”, concludeert Nathalie Vandepeute.