Steun het goede doel met het meest vrijgevige inpakpapier

publish date
3 december 2021

Eindejaar is de tijd waarin veel mensen cadeautjes geven aan hun geliefden en tegelijk hun hart laten spreken voor het goede doel. AVA en Payconiq by Bancontact combineren de twee met de lancering van het meest vrijgevige inpakpapier.

Vanaf vrijdag 3 december kan je bij papierwarenketen AVA inpakpapier kopen waarvan 1 euro rechtstreeks naar 28 goede doelen gaat. Vrienden, familie of collega’s die jouw cadeau krijgen, kunnen zo zelf ook iets ‘teruggeven’ door een QR-code op het papier van hun cadeautje te scannen en het goede doel te steunen. 

Hoe werkt het?

Op het inpakpapier staan Payconiq-QR-codes die je kan scannen met de Payconiq by Bancontact-app of een mobiele bank-app die Payconiq heeft geïntegreerd. Door de QR-code te scannen, steun je de goede doelen van Scan for Change. Elke scan is goed voor een gift van 2 euro. 

Wat is Scan for Change?

Deze liefdadigheidsactie van Payconiq by Bancontact wil het doneren van kleine bedragen met de smartphone vergemakkelijken. Een QR-code scannen is immers veel eenvoudiger dan een klassieke bankoverschrijving uitvoeren, waardoor het bijvoorbeeld ook voor jongeren toegankelijker wordt om het goede doel te steunen. Het initiatief, dat de steun krijgt van de Koning Boudewijnstichting, verzamelt fondsen voor 28 goede doelen in België, gaande van Cliniclowns tot Natuurpunt en van Child Focus tot Kom op tegen Kanker.

Welk goede doel steun ik?

De goede doelen zijn onderverdeeld in zes maatschappelijke thema’s: kinderwelzijn, mentaal welzijn, gezondheid, gelijke kansen, dierenwelzijn en natuur. Bij het scannen van de QR-code kies je een van deze zes thema’s. Payconiq by Bancontact zorgt er samen met de Koning Boudewijnstichting voor dat de giften per thema gelijk verdeeld worden tussen de deelnemende goede doelen. Van de 2 euro die je doneert, gaat elke cent rechtstreeks naar het goede doel! 

Verkoopinformatie

Het inpakpapier is exclusief verkrijgbaar in alle AVA-winkels in België en op ava.be. Een rol inpakpapier kost 2,49 euro en hiervan gaat al 1 euro rechtstreeks naar de 28 goede doelen binnen Scan for Change. De volledige lijst van goede doelen vind je op scanforchange.be