Steun de live muzieksector eenvoudig via een gift met de Payconiq by Bancontact-app op je smartphone

publish date
25 mei 2021

Binnenkort mogen we weer dansen op festivals en meebrullen op concerten. En dat zal deugd doen, niet alleen voor het publiek maar vooral voor de sector zelf. Want de Belgische live muzieksector moet het al een jaar doen zonder applaus. Technici, roadies, podiumbouwers en artiesten hebben het steeds moeilijker om financieel overeind te blijven en kunnen dus alle steun goed gebruiken.

Het initiatief LIVE2020 is vorig jaar in het leven geroepen om fondsen te werven voor de sector. Samen en #UnitedForLiveMusic willen ze, daar waar het nodig is, een extra steun bieden aan de collega’s die getroffen zijn door de huidige crisis in en aan de sector zelf door relance-initiatieven te ondersteunen. 

Payconiq , die voor de Corona crisis ook steeds begaan was met de live entertainment sector en steeds aanwezig was op onze festivals, wil nu in afwachting van de heropening extra steun bieden en zo mee aan het relanceplan werken voor de sector.

Om het werven van fondsen zo laagdrempelig mogelijk te maken, kan je vanaf nu rechtstreeks vanuit de Payconiq by Bancontact-app een gift doen aan LIVE2020 en zo de livemuzieksector ondersteunen. Tik in de Payconiq by Bancontact-app op ‘Diensten’ en kies bij ‘Donaties’ voor ‘LIVE2020’. Kies zelf hoeveel je wenst te geven en bevestig je gift met je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning in de app. Je krijgt een bevestiging van je gift op je smartphone. Per gift van minimum 1€ doet Bancontact Payconiq Company, het moederbedrijf van de app, er 1€ bovenop. Samen #UnitedForLiveMusic!

Vergeet niet je bankrekening aan de app te koppelen om een ​​donatie te kunnen doen maar ook om te profiteren van de vele voordelen en features van de app. Voor meer informatie klik hier.