Schoolfacturen gemakkelijk mobiel betalen met POM en de Payconiq by Bancontact-app

publish date
27 augustus 2020

Payconiq by Bancontact en de Antwerpse betaalverwerker POM hebben samengewerkt om de betaling van schoolfacturen in Vlaanderen te vereenvoudigen. Dankzij een QR-betaalcode of betaalknop op de factuur is het niet langer nodig om betaalgegevens over te nemen. Ouders betalen in een handomdraai met de Payconiq by Bancontact-app.

Hoe het werkt?

Scholen kunnen via POM een QR-betaalcode toevoegen aan hun papieren facturen of een betaalknop aan facturen die ze digitaal versturen. Een schoolfactuur via POM betalen doe je zo:

  1. Scan de QR-code op de factuur met de Payconiq by Bancontact-app of klik door op de betaalknop in de digitale aanrekening.
  2. Vervolgens opent automatisch een webpagina waar alle betaalgegevens van de factuur vooraf zijn ingevuld (bedrag, mededeling, begunstigde, vervaldatum). Betaaldata overtypen is dus verleden tijd! 
  3. Op de webpagina kies je ervoor om met Bancontact te betalen. De betaling zelf moet alleen nog maar bevestigd worden in de Payconiq by Bancontact-app. Dit kan je doen met je pincode, vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Zo eenvoudig is het.