Voor de consument: het makkelijkste betaalmiddel bij uitstek in alle situaties!

publish date
23 January 2019

Betalen met de Payconiq by Bancontact-app is heel eenvoudig. Op haast alle smartphones en in alle situaties: in de winkel, online en onder vrienden.

Betalen met de Payconiq by Bancontact-app is heel eenvoudig. U scant (online of in de winkel) de QR-code, u bevestigt het bedrag en geeft uw persoonlijke pincode in. Klaar! Indien u de QR-code met het Payconiq-logo scant die als sticker aan de kassa hangt, voer dan eerst zélf het bedrag in dat u moet betalen vooraleer u de betaling bevestigt. 

Heeft een handelaar een eigen commerciële appof mobiele webshop en aanvaardt hij mobiele betalingen met Bancontact of Payconiq? Dan is het nog eenvoudiger: kies Bancontact of Payconiq als betaalmethode en bevestig gewoon de betaling met uw pincode.

Daarnaast kan u ook in een winkel heel vlot contactloos (Tap & Pay)betalen, met de Payconiq by Bancontact- app op uw Android-smartphone, op elke betaalterminal die contactloze betalingen met Bancontact aanvaardt. 

U kan met de Payconiq by Bancontact-app ook gemakkelijk geld overmaken aan vriendenvia de contactenlijst in de app, of aan winkels via de lijst met winkels in de app, indien uw bank deze functie ondersteunt. U kan natuurlijk ook nog steeds uw vrienden terugbetalen door het scannen van een QR-code als u bij elkaar bent.