Genieten op de festivals, da’s zo gebiept!

publish date
5 juli 2022

Byebye bonnetjes en files aan de kassa, biep deze zomer je drankjes, frieten of veggieburger zonder te moeten aanschuiven. Op bijna 60 festivals, zomerbars en events kan je dit jaar mobiel betalen met de Payconiq by Bancontact-app. Je laadt je festivalbandje of kaart gewoon zelf op, eenvoudiger kan het niet.

Een halfuur aanschuiven in de brandende zon of striemende regen om drank- en eetbonnetjes te kopen? Dat lange wachten aan festivalkassa’s is verleden tijd. Bijna 60 festivals, zomerbars en events kiezen resoluut voor vlotte mobiele betalingen. 

Het concept is heel eenvoudig: je scant de QR-code op je festivalbandje of -kaart om te herladen met de Payconiq by Bancontact-app. Je kiest een bedrag, bevestigt de betaling met je app en klaar! Nu kan je makkelijk aan de bar betalen met je bandje of kaart, zonder dat je in de rij aan de kassa’s moet gaan staan. Je saldo bijtanken doe je gewoon zelf, op de wei of in je tentje. Op deze manier krijg je als festivalbezoeker een optimale betaalervaring mee, zodat je zonder zorgen kan genieten van je festivalbezoek. 

Mobiel betalen is niet alleen handig aan de festivalbar en het frietkraam, maar ook tussen vrienden onderling. Met de app kan je je vrienden makkelijk terugbetalen of juist geld terugkrijgen. Gebruik de contactenlijst om iemand vanop afstand terug te betalen of stuur een betaalverzoek om snel je geld terug te krijgen. Je kunt zelfs de rekening op voorhand delen via de app! Genereer simpelweg een QR-code als je vriend naast je staat. 

Op een vlotte manier tot op de festivalwei raken is ook al geen probleem, want met de Payconiq by Bancontact-app betaal je makkelijk je trein-, tram of busticket. Tik op Diensten en nadien op De Lijn of NMBS.

Sinds kort kan je ook je maaltijdcheques van Edenred, Monizze of Sodexo toevoegen aan de Payconiq by Bancontact-app. Op die manier kan je je croissant of koffie op weg naar het festival mobiel afrekenen met je maaltijdcheques. Handig!

Betalen met de Payconiq by Bancontact-app is deze zomer mogelijk op festivals als Les Ardentes, Ostend Beach, Dranouter, We Can Dance, Lokerse Feesten, Maanrock en nog veel meer! Hou onze Facebook en Instagram pagina in de gaten voor meer info.