Eerste slimme in-app dienst: in Hasselt kan mobiel herladen van studentenkaart met Ping.Ping en de Payconiq by Bancontact-app

publish date
11 oktober 2019

Vandaag zet de Payconiq by Bancontact-app nóg een stap verder in de richting van slimmer en makkelijker betalen door nieuwe betaaldiensten en -opties in de app te integreren. Speciaal geselecteerd om betalen in welbepaalde situaties vlotter te doen verlopen.

Eerste in de rij van de nuttige diensten voor nog vlotter betalen: het mobiel herladen van het Ping.Ping-saldo in Hasselt. Aan de UHasselt en aan de Hogeschool PXL is het betaalsysteem Ping.Ping geïntegreerd in de studenten- of personeelskaart. U kan betalingen uitvoeren op zowel de campus Hasselt als die van Diepenbeek (catering, printing/copying, verkoopsautomaten, onthaal, sport en VEDO-fietsenverhuur). In het studentenrestaurant krijg je korting als je betaalt met deze kaart.

Maar de kaart moet natuurlijk regelmatig opgeladen worden. En dat kan zoals vroeger aan een PinPoint-automaat op de Campus, maar vanaf oktober kan dit ook heel makkelijk mobiel met een smartphone! Een student of medewerker hoeft enkel de Payconiq by Bancontact-app te installeren op zijn smartphone en zich inschrijven voor de Ping.Ping-dienst. Dan kan hij zijn studenten- of personeelskaart gewoon vlotjes opladen via de Payconiq by Bancontact-app op zijn smartphone (Android en Apple) tussen de lessen door, vanuit het restaurant of… van thuis uit! Kortom: wanneer hij wil, voor hoeveel hij wil en van waar hij maar wil!
Zo eenvoudig is het opladen van de studentenkaart vandaag, nu de Payconiq by Bancontact-app en het betaalsysteem aan elkaar gekoppeld zijn.