Betalen aan laadpaal kan voortaan met Payconiq dankzij Futech

publish date
18 januari 2023

Voortaan kunnen gebruikers van laadpalen van Futech hun laadsessie afrekenen via Payconiq. De expert in hernieuwbare energie heeft een innovatief alternatief ontwikkeld voor betalingen aan (semi)publieke laadpalen voor elektrische voertuigen.

“Het gaat om een zeer gebruiksvriendelijk systeem”, zegt Niels Fabry, Energie Adviseur B2B laadinfrastructuur bij Futech. “Je scant met je mobiel toestel de QR-code op de laadpaal waarna je kan selecteren met hoeveel kWh je de batterij van je elektrisch voertuig wenst op te laden. Vervolgens voltooi je de betaling via Payconiq en kan het laden beginnen.”

Transparante prijzen en verhoogde flexibiliteit

Eén van de grote voordelen van het gebruik van Payconiq ten opzichte van de traditionele laadpassen is de zekerheid van laden. “Laadpassen zijn niet altijd compatibel met elke laadpaal. Payconiq daarentegen is altijd en overal toegankelijk”, vertelt Fabry. “Bovendien weet je met het systeem van Futech als gebruiker meteen hoeveel je voor je laadsessie gaat betalen. Bij laadpassen worden de tarieven voor de gebruiker immers niet altijd transparant geafficheerd. Tenslotte betaal je bij het gebruik van Payconiq rechtstreeks aan de aanbieder van de laadpaal en valt de bijkomende afwikkelingskost, die aanbieders van laadpassen aanrekenen, weg.”
Ook voor de aanbieders biedt een betalingssysteem met Payconiq tal van voordelen. Zij stellen zij hun laadinfrastructuur open naar meer gebruikers dan enkel eigenaars van laadpassen. 

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company vult aan: “Uit onze cijfers blijkt dat Belgen nooit zo vaak mobiel betaalden als vandaag. Die gewoonte is echt verankerd in hun dagelijks leven. Dankzij onze samenwerking met Futech, kunnen consumenten met een elektrisch voertuig vanaf nu ook makkelijk mobiel betalen via Payconiq om hun voertuig op te laden. Opnieuw een stap naar een steeds vlottere betaalervaring in het domein van de mobiliteit. Een domein dat enorm snel evolueert.”