Recordaantal mobiele betalingen met Payconiq by Bancontact: Belgen ‘biepten’ ruim 11 miljoen keer in augustus

publish date
22 september 2020

Sinds het uitbreken van de coronacrisis betalen – of biepen – we meer dan ooit met de smartphone. In augustus alleen al noteerde Bancontact Payconiq Company 11,5 miljoen mobiele betalingen. Dat is exact 1 mobiele betaling per Belg!

De smartphone raakt stevig ingeburgerd als betaalmiddel, zo illustreren de meest recente cijfers van Bancontact Payconiq Company. In augus­­­tus deden de Belgen zo’n 11,5 miljoen mobiele betalingen met de Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die de mobiele betaaloplossing van Bancontact of Payconiq heeft geïntegreerd. Dat is een verdubbeling vergeleken met augustus vorig jaar, toen er sprake was van 5,6 miljoen mobiele betalingen. Ook e-commerce geniet van het succes van mobiele betalingen: online doen we steeds meer betalingen met de smartphone in plaats van met de kaart. In augustus betaalden we al 65% van alle online aankopen die we met Bancontact of Payconiq deden, met onze mobiele telefoon.

870.000 nieuwe downloads

De Payconiq by Bancontact-app tekent in deze coronatijden nieuwe records op. Van maart tot augustus werd de betaalapp meer dan 870.000 keer gedownload.  Het feit dat er extra diensten zijn bijgekomen in de betaalapp, zoals het registreren van getrouwheidskaarten en het consulteren van maaltijdcheques, speelt hierbij zeker een rol.

Vorige maand betaalden naar schatting 3,85 miljoen Belgen via de mobiele Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die de mobiele betaaloplossing van Bancontact of Payconiq heeft geïntegreerd.