Maak een digitale groepspot aan in de Payconiq by Bancontact-app

publish date
24 januari 2023

Samenleggen voor een verjaardagscadeau? Het wekelijkse rondje op café eerlijk verdelen? Dankzij de nieuwe groepspot-functionaliteit van Payconiq by Bancontact leg je makkelijk geld samen via de app.

Gedaan met de rammelende collectebus op kantoor wanneer een collega met pensioen gaat. Geen nood meer om voor te schieten voor het eten omdat nog niet iedereen heeft betaald. Voortaan kan je de ouderwetse groepspot vervangen door een digitale versie in de Payconiq by Bancontact-app. Wil je een bedrag verzamelen met vrienden of familie voor een cadeau, een weekendje weg of een kroegentocht? Dat kan simpelweg via de app! Je maakt een groepspot aan, nodigt je vrienden uit om bij te leggen en krijgt een overzicht van alle bijdragen die je al hebt verzameld rechtstreeks in de app. Ook op groepsreizen of om gezamenlijke boodschappen te betalen kan zo’n digitale groepspot handig zijn. 

Hoe werkt het? 

1. Tik op de knop ‘Ontvangen’ en op ‘Maak een groepspot aan’.

2. Voer een bedrag in of laat het bedrag leeg zodat iedereen een vrije bijdrage kan doen.

3. Stuur het verzoek om bij te leggen naar je vrienden via een bericht, Whatsapp of via mail.

Als organisator kan je op elk moment de bijdragen in de groepspot opvolgen. In de ‘Groepspot’ feature vind je een overzicht van alle groepspotten die je al gemaakt hebt en wie hoeveel heeft bijgedragen. 

Er kunnen maximum 30 bijdragen verzameld worden per groepspot. Het verzoek om bij te dragen blijft 30 dagen geldig. l

Een digitale groepspot heeft het voordeel van de duidelijkheid! Geen gedoe meer met het voorschieten van geld of met mensen die je later nog wel een keertje zullen terugbetalen. In drie korte stappen heb je al een groepspot aangemaakt en voor je vrienden is het eenvoudig om bij te leggen: ze klikken op het verzoek om bij te dragen, geven het bedrag of bevestigen het en hun bijdrage is geleverd!Gedaan met de rammelende collectebus op kantoor wanneer een collega met pensioen gaat. Geen nood meer om voor te schieten voor het eten omdat nog niet iedereen heeft betaald. Voortaan kan je de ouderwetse groepspot vervangen door een digitale versie in de Payconiq by Bancontact-app. Wil je een bedrag verzamelen met vrienden of familie voor een cadeau, een weekendje weg of een kroegentocht? Dat kan simpelweg via de app! Je maakt een groepspot aan, nodigt je vrienden uit om bij te leggen en krijgt een overzicht van alle bijdragen die je al hebt verzameld rechtstreeks in de app. Ook op groepsreizen of om gezamenlijke boodschappen te betalen kan zo’n digitale groepspot handig zijn. 

Lees het volledige persbericht