Betaal je lunch mobiel met maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app

publish date
1 juni 2022

Gebruikers van Edenred, Monizze en Sodexo kunnen vanaf nu met hun maaltijdcheques betalen via hun smartphone. Ze hoeven hun maaltijdchequekaart maar één keer toe te voegen in de Payconiq by Bancontact-app en rekenen hun lunch of inkopen voortaan makkelijk mobiel af.

De maaltijdcheque is het meest geliefde extralegaal voordeel in België. En Payconiq by Bancontact is de meest gebruikte betaalapp van het land. Het was dus een kwestie van tijd voor Bancontact Payconiq Company en de drie grote uitgevers van maaltijdcheques, Edenred, Monizze en Sodexo, een samenwerking zouden aangaan. 

Ticket Restaurant van Edenred, maaltijdcheques van Monizze en de Sodexo Lunch Pass worden als nieuwe betaalmethodes toegevoegd aan de Payconiq by Bancontact-app. Dit betekent dat je via de app makkelijk met maaltijdcheques betaalt voor je koffie of lunch bij je lokale Payconiq-handelaar. In de winkel scan je de Payconiq-QR-code op de sticker van de handelaar. Biedt deze handelaar Edenred, Monizze of Sodexo aan en aanvaardt hij ook betalingen via Payconiq, dan zal je je maaltijdcheques automatisch als betaalmethode zien verschijnen (op voorwaarde dat je nog voldoende saldo op je maaltijdcheques hebt staan). Je vult zelf het bedrag in, bevestigt de transactie en het is gebiept! Geen zoektocht meer naar betaalkaarten in je portefeuille: je maaltijdcheques zitten gewoon klaar in je vertrouwde betaalapp. De oplossing om met maaltijdcheques te betalen via de Payconiq by Bancontact-app is vandaag alleen beschikbaar op Payconiq-QR-codes op sticker, QR-codes op een betaalterminal of op een kassascherm volgen nog.

De Payconiq by Bancontact-app is meer dan betalen alleen. Zo is het ook mogelijk om de transactiehistoriek van je mobiele betalingen met maaltijdcheques te bekijken en om je huidige saldo te consulteren.

Lees het volledig persbericht hier