Op deze pagina

Inspiratie nodig om de juiste oplossing te vinden voor uw zaak?

Horeca

Als horecaondernemer wilt u uw klanten een optimale service garanderen. Een perfect getapt pintje, een heerlijk gebakken steak, de ultieme kaaskroket, enz. Met Payconiq kunt u ook het betalen van de rekening vlot en comfortabel laten verlopen. In samenwerking met onze partners hebben we handige horecatoepassingen uitgewerkt.

Koffie betalen via een sticker

Koffietje om mee te nemen graag!” Zijn uw klanten vaak gehaast? Terwijl u een heerlijke koffie voor hen klaarmaakt, kunnen ze al betalen via de QR-code. U ziet de transactie meteen binnenkomen op uw tablet of smartphone. Klaar! Volgende alstublieft!

Koffie betalen via een sticker

Bestellen én betalen via een QR-code

Geen menukaart meer op de tafel, enkel een QR-code! Uw klanten scannen de code en krijgen uw digitale menukaart te zien. Daar kunnen ze supervlot hun bestelling doorgeven én meteen ook betalen. Zo wint iedereen tijd: u en uw klanten.

Bestellen én betalen via een QR-code

Een QR-code op de rekening

“Mogen we de rekening alstublieft?” Dankzij Payconiq kunt u meteen een QR-code printen op het ticket. Om te betalen, scannen uw klanten gewoon de code met hun smartphone. Zo hoeft u niet heen en weer te lopen met een betaalterminal of wisselgeld. Handig!

Een QR-code op de rekening

Online bestellen of reserveren en betalen

Laat uw klanten thuis hun bestelling plaatsen en meteen ook betalen via hun smartphone, tablet of pc. Vervolgens komen ze dan hun bestelling afhalen in uw zaak. Of laat uw klanten de reservatie van een tafeltje bevestigen door meteen online een voorschot te betalen.

Online bestellen of reserveren en betalen

Payconiq op een bestel- of kassascherm

Kies voor een kassasysteem met geïntegreerde Payconiq-betaalfunctionaliteit. Zo vermijdt u mogelijke fouten en wordt het afsluiten van uw kassa een fluitje van een cent! Lekker makkelijk!

Payconiq op een bestel- of kassascherm

Laat uw klanten zelf hun pintje tappen en betalen

Hebt u een automatische biertap? Ga voor 100% selfservice: laat uw klanten niet alleen hun pintje zelf tappen maar laat ze ook mobiel betalen. U hoeft zelf niets te doen!

Laat uw klanten zelf hun pintje tappen en betalen

Op uw bestaande betaalterminal

Wilt u ook met uw huidige betaalterminal mobiel betalen mogelijk maken? Dat is perfect mogelijk: dankzij Payconiq kunt u een QR-code laten verschijnen op het scherm. Contacteer de leverancier van uw betaalterminal om deze Payconiq-functie te activeren.

Op uw bestaande betaalterminal

In uw winkelpunt

Sommige klanten hebben alle tijd van de wereld, voor anderen kan het dan weer niet snel genoeg gaan. Dankzij Payconiq kunnen al uw klanten veilig en vlot betalen. Maakt niet waar, wanneer of hoe ze bij u een product aankopen of een bestelling doen.

Bakker met QR-sticker

Koffietje om mee te nemen graag!” Zijn uw klanten vaak gehaast? Terwijl u een heerlijke koffie klaarmaakt, kunnen uw klanten al betalen via de QR-code. U ziet de transactie meteen binnenkomen op uw tablet of smartphone. Klaar! Volgende alstublieft!

Bakker met QR-sticker

Broodje betalen via klantenlijst

Staan er soms veel klanten in uw zaak? Dan is het wellicht een uitdaging om uw QR-code voor iedereen goed zichtbaar te maken. Wist u dat klanten uw zaak ook kunnen vinden via de winkellijst in de Payconiq by Bancontact-app? Zo kunnen ze u ook mobiel betalen. Deze transacties ziet u meteen binnenkomen via het handelaarsportaal. 

Broodje betalen via klantenlijst

Online bestellen en meteen betalen

Bestellen uw klanten online en levert u aan huis? Of komen ze zelf hun bestelling afhalen? In beide gevallen is het zowel voor u als voor uw klanten handig dat ze al vooraf online betalen. Zo hoeft u alleen maar de inkomende bestellingen in te gaten te houden en alles klaar te maken.

Online bestellen en meteen betalen

Betalen aan de kassa of kiosk voor levering aan huis

Hebt u de juiste kledingmaat niet in voorraad? Gelukkig moeten uw klanten niet wachten tot ze weer thuis zijn om hun favoriete jurk te bestellen en te betalen. Dat kan gewoon in de winkel aan de kiosk of de kassa. Mét levering aan huis!

Betalen aan de kassa of kiosk voor levering aan huis

Diensten voor een vast bedrag

Biedt u diensten aan voor een vast bedrag? Dan kunt u een QR-code aanvragen waarin dat vast bedrag al zit voorgeprogrammeerd. Zo hoeven klanten enkel uw code scannen en de betaling bevestigen. Handig, toch?

Diensten voor een vast bedrag

Op uw bestaande betaalterminal

Ook via uw huidige betaalterminal kunt u uw klanten mobiel laten betalen. De QR-code verschijnt gewoon op het scherm. Uw klanten scannen de code, bevestigen het bedrag en klaar! Contacteer uw leverancier om Payconiq op uw terminal te activeren.

Op uw bestaande betaalterminal

Gezondheid, wellness en verzorging

Mobiel betalen is zo makkelijk dat men die service stilaan overal verwacht: bij de dokter, bij de kapper, bij de kinesist, bij de manicure, bij de schoonheidsspecialist, enz. De portefeuille bovenhalen hoeft niet meer, enkel de smartphone. Scannen en klaar!

Afspraak in uw praktijk of bij de patiënt thuis

Ontvangt u de meeste patiënten in uw praktijk, maar moet u ook vaak op huisbezoek?  Dan is het handig om een betaaloplossing te hebben die u overal kunt meenemen. De Payconiq sticker met QR-code ontvangt u steeds in tweevoud. En u krijgt de code ook digitaal. Zo kunt u zich altijd en overal makkelijk mobiel laten betalen.

Afspraak in uw praktijk of bij de patiënt thuis

Betalingen aanvaarden zonder iets te doen

Via de winkellijst in de Payconiq by Bancontact-app vinden klanten makkelijk de naam van uw zaak terug. Zo kunnen ze u vlotjes betalen via hun smartphone. U hoeft dus niet eens uw QR-code boven te halen. Ook deze betalingen ziet u gewoon binnenlopen via het handelaarsportaal. 

Betalingen aanvaarden zonder iets te doen

Ook in uw gespecialiseerde kassa

Hebt u een gespecialiseerde kassa die is aangepast aan uw sector? Zelfs bij zo’n kassa kunt u moeiteloos Payconiq aanbieden aan uw klanten. Zo houdt u alle betalingen netjes op één plek. U hoeft er enkel voor te zorgen dat uw klanten perfect gestyled uw zaak verlaten.

Ook in uw gespecialiseerde kassa

Op uw bestaande betaalterminal

Mobiele betalingen ontvangen via uw huidige betaalterminal? Ja hoor, dat kan perfect. Wanneer uw klant wenst te betalen, verschijnt de QR-code gewoon op het scherm. Contacteer gewoon even de leverancier van uw terminal om Payconiq bij u te activeren. 

Op uw bestaande betaalterminal

Festivals en evenementen

Ik ga naar een festival en ik neem mee: mijn smartphone. Ja, dat volstaat. Maak het uzelf, uw medewerkers én uw bezoekers gemakkelijk door overal Payconiq te aanvaarden. Want hun smartphone hebben ze altijd op zak. Een feestje zonder Payconiq is geen echt feestje!

Betalen met een festivalbandje

Bezoekers van uw festival of evenement krijgen een polsbandje dat hen toegang verleent? Geef uw bezoekers ook de mogelijkheid om geld op te laden op dat bandje (of dat van hun lief natuurlijk) waarmee ze vlotjes kunnen betalen aan de bar. Da’s plezanter en betekent minder gedoe met bonnetjes. Bovendien superhandig voor uw medewerkers!

Betalen met een festivalbandje

Vaste bedragen

Een toiletbezoek kost 50 cent bij u? Gewoon even de sticker scannen alstublieft! U kunt Payconiq QR-codes aanvragen mét of zonder vast bedrag. Zo kunnen uw bezoekers - zeker bij dringende gevallen - snel en vlot betalen. U ziet de transactie meteen binnenlopen in het handelaarsportaal.

Vaste bedragen

Laat uw bezoekers zelf hun pintje tappen

Ga voor 100% selfservice op uw evenement! Laat de bezoekers zelf hun pintje tappen en meteen betalen aan de automatische biertap! Zo hebt u minder medewerkers nodig en verkoopt u evenveel pintjes - of misschien zelfs meer!

Laat uw bezoekers zelf hun pintje tappen

Bestellen, betalen en daarna pas afhalen.

Wat dacht u hiervan: boven de bar hangt u een reuzegrote QR-code die leidt naar een online drankenlijst … Makkelijk te scannen vanop de dansvloer! Uw swingende gasten kunnen vanop afstand een colaatje of 2 bestellen met hun smartphone. Of liever twee pintjes? Direct afrekenen met Payconiq en even later afhalen aan de bar!

Bestellen, betalen en daarna pas afhalen.

Huurt u al een betaalterminal?

Ja hoor, ook via een gewone betaalterminal kunt u mobiel betalen aanbieden. Vraag de leverancier van uw terminal om Payconiq te activeren. Zo verschijnt er een QR-code op het scherm. Even scannen met de smartphone, bedrag bevestigen en – yeah, yeah - klaar!

Huurt u al een betaalterminal?

Vzw’s, sportclubs, verenigingen en goede doelen

Geld doneren voor een of andere actie? Iets kopen ten voordele van een goed doel? Lidgeld betalen of drankje bestellen in de sportclub? Tennisterrein reserveren? Ja, ook dat gaat allemaal verrassend vlot met Payconiq.

Handsfree pintjes betaald krijgen

Wist u dat u uw QR-code niet alleen via de post ontvangt, maar ook digitaal? Zo kunt u ‘m echt overal gebruiken om mobiele betalingen te ontvangen. U kunt de code zelfs laten afdrukken op het T-shirt van uw medewerkers achter de bar. Of zelf òp de bar van de kantine! De mogelijkheden zijn ein-de-loos!

Handsfree pintjes betaald krijgen

Betalen met uw lidkaart

Krijgen de leden van een club een lidkaart? Dat biedt perspectieven! Bied ze de mogelijkheid om met diezelfde kaart te betalen in de kantine, of om bijvoorbeeld een tennisveld of padelterrein te reserveren. Het saldo op hun kaart kunnen ze zelf opladen via de unieke Payconiq QR-code. Handig!

Betalen met uw lidkaart

Makkelijk giften en donaties ontvangen

Plantjes, stickers, koekjes of andere leuke dingen verkopen voor het goede doel? Of gewoon aan mensen de mogelijkheid bieden om makkelijk een gift of donatie te doen? U kunt Payconiq QR-codes mét of zonder vast bedrag aanvragen. In het handelaarsportaal vindt u op elk moment een overzicht van de verzamelde fondsen.

Makkelijk giften en donaties ontvangen

Huurt u al een betaalterminal?

Ja hoor, ook via een gewone betaalterminal kunt u mobiel betalen aanbieden. Vraag de leverancier van uw terminal om Payconiq te activeren. Zo verschijnt er een QR-code op het scherm. Even scannen met de smartphone, bedrag bevestigen en klaar!

Huurt u al een betaalterminal?