In één keer betalen met je maaltijdcheques en Payconiq? Dat doe je vanaf nu met de Payconiq by Bancontact-app!

publish date
7 mei 2024

Gedaan met twee aparte betalingen bij je handelaar! Vanaf nu betaal je met de Payconiq by Bancontact-app in één scan met je maaltijdcheques en Payconiq. Zo wordt afrekenen nog makkelijker en vlotter.

Betaal in éénzelfde scan met je maaltijdcheques en Payconiq

Daar sta je dan, in de broodjeszaak: klaar om met maaltijdcheques te betalen, maar je hebt net niet genoeg saldo op je kaart staan. En nu? Da’s dan twee keer betalen: een keer met je maaltijdcheques en een tweede keer met je bankkaart of smartphone voor het restbedrag. Tot nu.

Met de vernieuwde maaltijdcheques-functionaliteit in de Payconiq by Bancontact-app betaal je voortaan je hele aankoop in één scan. Dat is niet alleen een pak makkelijker, maar het bespaart je ook tijd aan de kassa!

Hoe werkt het?

  1. Koppel op voorhand je maaltijdcheques in de Payconiq by Bancontact-app.
  2. Scan de Payconiq QR-code bij je handelaar. Als die handelaar betalingen met maaltijdcheques en met Payconiq toelaat, wordt een betaling met maaltijdcheques automatisch voorgesteld.
  3. Bevestig of voer het bedrag in dat je moet betalen.
  4. Je krijgt een handig overzicht van je beschikbaar maaltijdcheques-saldo en hoe je je aankoop kan betalen:
    - Heb je voldoende saldo om je hele aankoop met je Ticket Restaurant te betalen? Dan kan je de volledige aankoop met je maaltijdcheques betalen.
    - Kan je je aankoop niet volledig met maaltijdcheques betalen? Dan wordt het resterende bedrag betaald via Payconiq met je gekoppelde bankrekening.

    Tip: Kies zelf of je met je maaltijdcheques betaalt. Hiervoor vink je in het betaaloverzicht de maaltijdcheques aan of uit.
  5. Bevestig je betaling. En voilà, je hebt in één scan betaald met je maaltijdcheques en Payconiq.

Meer weten over deze vernieuwde functionaliteit? Ontdek er hier alles over.

Lees het volledige persartikel hier.